Vrijstaand Eiso Jargesstraat 9, Saaksum

€ 129.500
Oppervlakte: 75 m²  Slaapkamers: 1 Badkamers: 1 Postcode: 9886 PA

Prijs: € 129500


Vrijstaand woningen in het weidse Noord Groningen op nog geen 20 minuten vanaf de stad Groningen? Deze woning in het idyllische dorpje Saaksum moet u van binnen zien om te ervaren! 

Deze vrijstaande woning is in 2010 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd maar de karakteristieke elementen zijn bewaard gebleven (oa. de mooie glas in lood ramen). Door het gebruik van hout en duurzame materialen is er een sfeervol geheel gecreëerd! Op de boven verdieping is er genoeg ruimte om twee slaapkamers te creëren!

DE WONING
Begane grond: entree, hal, woonkamer met een sfeervolle houtkachel en openslaande deuren naar de achtertuin, woonkeuken met een modern kookeiland en een heerlijke plek voor een grote eettafel, badkamer met douche, wastafel en toilet. 

Eerste verdieping: de verdieping is ca. 31 m2 en bestaat momenteel uit een slaapkamer en een hobbyruimte. Naar wens is hier de mogelijkheid om een extra slaapkamer of badkamer te creëren. 
Rondom de woning is er een nette tuin. Vanuit de keuken komt u in de schuur/berging waar u uw fiets kunt stallen of kunt gebruiken als hobbyruimte. Uw auto kunt u voor de deur parkeren. 

BIJZONDERHEDEN
– Centrale verwarming: Intergas, 2010;
– Geheel voorzien van dubbel glas;
– Perfect onderhouden, u kunt er zo in;
– Elektra vernieuwd;
– De woning is op bepaalde punten gerenoveerd met duurzame en natuurlijke materialen (oa. een aantal wanden op de begane grond zijn voorzien van goed isolerend leemstuc);
– Sfeervol geheel;
– Rustig wonen in een dorpje, maar toch redelijk dichtbij de stad;
– Gelegen in het Nationaal Landschap “Middagh-Humsterland”;
– Vanaf Boventilsterweg (ca. 8 minuten lopen) een rechtstreekse bus naar centraal station Groningen;
– Voorzieningen in Ezinge (oa. horeca, supermarkt, bakker etc.).

OMGEVING (wiki)
Saaksum (Gronings: Soaksum), vroeger ook gespeld als Saaxum, is een dorp met 99 inwoners (1 januari 2012) in de gemeente Zuidhorn in de Nederlandse provincie Groningen. Tot de gemeentelijke herindeling van 1990 hoorde het tot de voormalige gemeente Oldehove.
Saaksum is een in gave staat verkerend wierdedorp. Het is beschermd dorpsgezicht. De wierde ligt aan de rand van het dorp, aan de doorgaande weg van Aduard naar Roodehaan.

Op de wierde staat de Hervormde kerk, die in 1849 werd herbouwd. Haar voorganger was een kerk die volgens een akte uit 1588 gewijd was aan de heilige Catharina van Alexandrië. Een gedenksteen beneden in de toren meldt dat deze in 1550 ‘ghemaket’ is. In 1709 werd de toren hersteld. In 1845 werd besloten tot nieuwbouw van de kerk wegens bouwvalligheid, waarbij de toren bleef staan. De nieuwe kerk verrees in 1849. Vanaf de kerk loopt een kort kerkpad naar het dorpje dat geheel ligt langs een rondlopende weg.

Vraagprijs: € 129.500,- k.k.
Aanvaarding in overleg

Vrijstaand Eiso Jargesstraat 9, Saaksum

Soortgelijke woningen

JA, neem contact op voor een 100% vrijblijvende waardebepaling van mijn woning

Onze waardebepaling is 100% vrijblijvend. U beslist daarna zelf of wij voor u aan het werk mogen. Wij werken volledig No Cure No Pay
Kadaster