Zonnepanelenontwikkelaar bouwt fabriek in Groningen

 

Zonneparkontwikkelaar Powerfield wil dit jaar nog een fabriek voor zonnepanelen gaan neerzetten in Noord-Groningen. De exacte locatie wordt over enkele weken bekend gemaakt. Powerfield hoopt op een productie van 1,2 miljoen zonnepanelen in 2019. De kosten voor de realisatie van de fabriek zullen rond de 15 tot 20 miljoen liggen en zal zo’n 100 tot 150 werknemers huisvesten.

Tot voor kort leek de productie van zonnepanelen tot een van de uitgestorven ambachten in Nederland. Door de felle concurrentie vanuit het oosten leek het onbegonnen werk om de productie naar Nederland te halen. Toch waagt Elwin Ter Horst zich aan dit avontuur. ‘Zonnepanelen uit China zijn fors duurder geworden door de importheffing die de Europese Commissie in 2013 heeft ingesteld. Bovendien zijn de transportkosten hoog. Dat bracht ons op het idee om zelf de bouw van de panelen weer ter hand te nemen.’

Het bedrijf Powerfield is onder meer bekend van het geplande zonnepark in Sappemeer, die op piekmomenten 103 megawatt aan stroom zal moeten leveren. Daarmee zal dat park het grootste van Nederland worden.

 

Bron: Volkskrant

Zonnepanelenontwikkelaar bouwt fabriek in Groningen

JA, neem contact op voor een 100% vrijblijvende waardebepaling van mijn woning

Onze waardebepaling is 100% vrijblijvend.
U beslist daarna zelf of wij voor u aan het werk mogen.
Wij werken volledig No Cure No Pay

Kadaster