Huis verkopen met verlies

Het kan gebeuren dat u uw woning alleen met verlies kunt verkopen. Erg vervelend als u zelf niet de middelen hebt om het verlies te betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat u kunt doen om de restschuld te voldoen.

  • Als u een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt, kan de NHG de schuld kwijtschelden. Er gelden verschillende voorwaarden om gebruik te kunnen maken van deze kwijtschelding, maar u bent dan wel in één keer uw gehele schuld kwijt. Voor een overzicht van deze voorwaarden kunt u terecht op de website van de NHG.
  • Als u zelf voldoende spaargeld hebt en de schuld kunt betalen is het de beste oplossing als u geen kwijtschelding kunt krijgen van de NHG. Hierdoor hoeft u geen nieuwe lening aan te gaan om de schuld te kunnen voldoen.
  • U kunt de schuld ook laten meefinancieren bij uw nieuwe hypotheek. Hierdoor hoeft u niet direct de schuld te betalen, maar moet u deze later wel betalen, terwijl de waarde van de woning de hogere hypotheek niet dekt.
  • Als alle bovenstaande opties niet voor u van toepassing zijn, kunt u een persoonlijke lening afsluiten om de schuld te voldoen. Houd er rekening mee dat u de schuld alsnog moet aflossen, waardoor het lastig kan zijn aan alle verplichtingen voor een nieuwe hypotheek te voldoen.

JA, neem contact op voor een 100% vrijblijvende waardebepaling van mijn woning

Onze waardebepaling is 100% vrijblijvend.
U beslist daarna zelf of wij voor u aan het werk mogen.
Wij werken volledig No Cure No Pay

Kadaster